Nyelvek

Magyar
 • Szeretettel és tisztelettel köszöntjük a Brahmayurveda információs oldalain!

 • Emésztési problémák és panaszok gyógyítása.

 • Kiváló panchakarma technikusok.

 • A panchakarma sejt szintű tisztító terápia

 • Ayurvedikus kezelések és megfelelő étrend túlsúly csökkenéshez vezet

 • A vegetáriánus friss, fűszeres ételek egészségét szolgálják.

 • Megfelelő környezet kedves személyzet.

 • Ayurvédával kiválóan kezeljük allergiás problémáit.

 • Migrén és egyéb idegrendszerrel kapcsolatos panaszok gyógyítása.

 • Artritisz és egyéb ízületi kezelések

 • Ayurvédikus masszázsolajok értékesítése

 • A Pancsakarma része a pranayama, jóga és meditáció

Panchakarma az én szemszögemből

Szeretném itt ebben a részben az én élményeimet megosztani a pancsakarmával kapcsolatban amelyben töbször is volt már részem.

Majd egy másik tudományos szemszögből felvázolni,a folyamatot és lényegét.

Javaslom beköltözésükkor mindenképp meg kell érteniük azt hogy a helyszín és a folyamat nem egy divatos S.P.A.,vagy szálloda ahol a pihenés és a kényelem tölti be szerepet , itt igenis komoly beavatkozások folynak, szelíd gyógyászattal egybefonódva.

Ittartózkodásuk alatt némileg meg kell válniuk majd konfortzónájuktól, szokásaiktól, példával élve az étellel és a mindennapi gondolkodásunkal kapcsolatban, amelyek igencsak mérgezik testünket, elmélyüket.

Az elengedés, befogadás és alázat nélkül felesleges időtöltésnek néznek elébe. A változás mint folyamat fontos és elengedhetetlen.

A hangsuly bentartózkodásuk alatt, köztük és az étel között nem az étel élvezete, csak és kizáróan testük fentartása legyen a cél. El kell fogadjuk azt a tényt miszerint ha kevesebb ételhez jutunk, az emésztési procedúrák energiánkat nem kötik le,és idővel megindul bennünk egy olyan folyamat ami az általunk felállitott életképet megváltoztatja és sokmindenre magyarázatot ad.

 

Tanácsolom, ez idő alatt mindennapi gondjainkat mindenképp le kell tenniük majd a tisztitókura után ismét foglalkozhatunk ügyes bajos dolgainkal de akkor már teljesen más szemszögből, más perspektivából fogják megközelíteni, és talán meg is mosolyogják magukat, miszerint egyes dolgoknak milyen nagy feneket keritettek miközben maguktól az idő mulásával megoldódtak.

A tisztitókura megtörténte után, másként fogjuk látni, szemlélni a ránk háruló pozitiv és negativ megoldásra váró életfeladatokat, ez előbb vagy utóbb bekövetkezik.

Életünk során nincs fontosabb az életszemlélet váltásnál ami felállitja egyensulyunkat, hiszen minden téren az egyensuly felállitása a kulcs. Vahányszor pancsakarmán vettem részt, hozzám tett valamit amitől kiegyensulyozottabb és egyszerübb de nagyszerübb gondolkodásra tettem szert.

A pancsakarma időtartama alatt a lélek az elme és a szellem egy különleges folyamaton megy át, persze csak akkor, ha ezt mi engedjük és nyitottak vagyunk erre nem a megszokott negatív gondolkodásmódunk ver cölöpöt bennünk.

 

Az első 2-3 tisztitókurám a testemnek szólt. Helyre állitotta a funkciókat, meggyógyultam.

Majd a további tisztitókurák melyeknél már nem a testi gyógyulás volt a cél hanem a karbantartás, megdöbbentőek voltak. Csak később áltak a gondolatok bennem össze, egy magasabb szinre juttattam megértettem, hol a helyem ebben a kautikus világban mire vagyok képpes, mire nem, mi az ami jár nekem, és mi nem. Minden stresszfaktornak az alapja az elégedettlenség , az erőn felüli teljesítés és akarás.

Az elmének ugyanolyan szüksége van a rendere, hogy helyre áljon a megfelelő gondolgodásmód. Ne egy torz , elfajult, manipulált életkép vezesse Őt.

Ezt kaptam és kapom mindig, amikor pancsakarmán veszek részt.

Nincs ehez hasonló és komplexebb eljárás ami beteljesíti a test , elme és lélek fejlődését. .

Mindennapjainkban folyamatosan karban tartjuk autónkat, lakóházunkat, vállalkozásunkat, ruhatárunkat. Saját részünkre is kell szentelni időt megtalálni azt a szervízt és szolgáltatást ahol diagnosztizálnak, kiolvassák és kitörlik a hibakódunkat, kicserélik a fáradt olajunkat, levegőszürőnket, feljavitják a turbónkat, helyreállitják az elektronikánkat és a motorvetzérlést is ellenőrzik hogy aztán minden ismét öszhangban müködjön és használni tudjuk.

Ha ráérzünk majd az Ayurvéda lényegére megértsük azt hogy ez az az Ősi eljárás amelyel karban tarthatjuk testünket, lelkünket egyaránt életünk során. Idővel belátjuk azt hogy szükségszerü és elengedhetetlen lessz számunkra a megfelelő egészség felállitása szempontjából.

 

magyar