Nyelvek

Magyar
 • Szeretettel és tisztelettel köszöntjük a Brahmayurveda információs oldalain!

 • Emésztési problémák és panaszok gyógyítása.

 • Kiváló panchakarma technikusok.

 • A panchakarma sejt szintű tisztító terápia

 • Ayurvedikus kezelések és megfelelő étrend túlsúly csökkenéshez vezet

 • A vegetáriánus friss, fűszeres ételek egészségét szolgálják.

 • Megfelelő környezet kedves személyzet.

 • Ayurvédával kiválóan kezeljük allergiás problémáit.

 • Migrén és egyéb idegrendszerrel kapcsolatos panaszok gyógyítása.

 • Artritisz és egyéb ízületi kezelések

 • Ayurvédikus masszázsolajok értékesítése

 • A Pancsakarma része a pranayama, jóga és meditáció

Béládi Heléna

magyar

/2018 Az Év Vállalkozása Brahmayurveda Kft/

Jól ismerem Indiát, hosszabb ideig éltem ezen a szép helyen. Bár tájékozott vagyok az ayurvédikus gyógyászat terén, több tanfolyamot is elvégeztem, de nem tartom magamat semmi esetre sem hitelesnek ezen a téren. Az én munkám elsődlegesen a vendég elégedettségének fenntartása, az atmoszféra megteremtése, a csapatom összetartása, a folyamatos innováció és az alapanyagok Magyarországra való varázslása.

Ez a munka nagyon összetett, egy időben a vendég és a munkatársak összehangolása a cél.

Nagyon sokat tanulok a vendégek viselkedéséből, gondolatviteléből. A mai világban nagyon nehéz egyszerre megfelelni a tradíciónak és a modern kornak. Az elvárások magasak és sokan úgy gondolkodnak, miszerint bedobnak a perselybe pénzt és kijön a másik oldalon az egészség. Ez ugye nem ilyen egyszerű.

Alkalmanként, ha van időm és pár szót válthatok a vendégeimmel, megpróbálom rávezetni Őket arra, hogy azt az időszakot, melyet nálunk töltenek Albertirsán, szerénységben és egyszerűségben tegyék. Ne a hibákra koncentráljanak (tökéletes nincs), hanem távolodjanak el gondolatban minél messzebb a mindennapoktól, éljék át elmélyülten a változás kezdetét úgy testileg, mint lelkileg, hiszen a tapasztalatom az, hogy az elme teremtő erejét igenis ki kell használni, meg tudjuk betegíteni és gyógyítani is magunkat negatív vagy pozitív gondolatainkkal.

Szeretnék itt idézni Dr. David Frawley könyvéből, amelyben ez áll:

„Az Áyurvéda szerint a betegségek fő oka az intelligencia, azaz a pradzsnyá-paradha elégtelensége. Ez nem egyszerűen az intellektuális tudás vagy a verbális kifejezőkészség gyengeségét jelenti, inkább a természetes bölcsesség hiányát. Ilyenkor nem értjük meg az élet természetes harmóniáját, nem vagyunk összhangban a természettel, az univerzummal és annak isteni természetével. Intelligenciánk működésének fogyatékosságát külső kondicionáló tényezők okozzák, mint amilyen például a félelem a vágy és akarás.

Ezek az érzések gátolják kreativitásunkat és a megszokás rabságában tartanak minket és ingerhajhászokká válunk…”

Saját szavaimmal élve még azt szeretném hozzá tenni, hogy mi emberek azt hisszük, hogy életünk, életutunk a mi kezünkben van, mi irányítjuk, nekünk a legjobb jár „mert megérdemeljük”- mert ezt látjuk a tévében, ezt olvassuk az újságokban és ugye belátjuk, ez része az agymosási folyamatunknak is, ami néhány évtizede már elkezdődött.

Nem gondolkodni és nagykanállal enni az életet.

Csakhogy elfelejtünk egy nagyon fontos dolgot, egész pontosan azt, hogy nem mi irányítjuk életutunkat és az sem biztos, hogy a legjobb jár nekünk, ne erőlködjünk, ne higgyük el, hogy csakis mi létezünk a világon, mert ez jelenti az intelligencia hiányát. Egy Isteni erő az, ami mindent motivál, kézben tart, mozgat, vagy éppen lelassít, megállít. Nem mi. Rá kell bíznunk magunkat, megérteni a kapcsolatunkat Ővele. Ő az erőseb, semmiképpen nem mi.

Az én életutam ezt hozta nekem, egyáltalán nem ezt terveztem. Kialakult, hagytam, hogy kialakuljon, egyszerűen nyíltak a kapuk, adódtak a lehetőségek, minden óraműpontossággal jött.

A közeljövőre nézve minden erőmmel azon vagyok, hogy olyan kapcsolatokat építsek ki Indián belül, amelyek által a munkák még jobbá és hitelesebbé válik.

Video: 
Titulus: 
tulajdonos