Nyelvek

Magyar
 • Szeretettel és tisztelettel köszöntjük a Brahmayurveda információs oldalain!

 • Emésztési problémák és panaszok gyógyítása.

 • Kiváló panchakarma technikusok.

 • A panchakarma sejt szintű tisztító terápia

 • Ayurvedikus kezelések és megfelelő étrend túlsúly csökkenéshez vezet

 • A vegetáriánus friss, fűszeres ételek egészségét szolgálják.

 • Megfelelő környezet kedves személyzet.

 • Ayurvédával kiválóan kezeljük allergiás problémáit.

 • Migrén és egyéb idegrendszerrel kapcsolatos panaszok gyógyítása.

 • Artritisz és egyéb ízületi kezelések

 • Ayurvédikus masszázsolajok értékesítése

 • A Pancsakarma része a pranayama, jóga és meditáció

Étkezés-életmód az ayurveda szemszögéből-konzultáció 60 percben

Minden embernek tanácsos tiszta életmódot követnie, amely békét teremt és az elme tisztaságát adja.

A mai világban ez elég nehéz feladat mivel az információk sokaságában már nem tudunk eligazodni, így eljutunk egy olyan pontra, ahol már nem tudjuk eldönteni mi a nekünk való és mi nem az.

Sajnos az elmúlt évtizedekben felépítettek nekünk az egészséges életmódról egy olyan képet, nem egészen etikusan kifejezve magam „agymosáson mentünk keresztül“ és olyan információ halmaz sokaságával láttak el bennünket a könyvek és a média segítségével, amelyek nem egészen felelnek meg a valóságnak. Különböző étkezési szokásokat, divatos diétákat próbálhattunk ki saját bőrünkön, ami egy ideig jónak tűnt, majd egyszer csak összeomlott.

Az egészséges életmód képe manapság néhány mondatba foglalva így néz ki:

együnk sok nyers zöldséget, sok salátát, gyümölcsöket, igyunk minél több vizet, mert” átmossa a szervezetet” és mindenképpen szedjük a minden évben változó és az aktuális trendnek megfelelő étrend kiegészítőket a máriatövistől a chia magig, majd legvégül a kovaföld jótékony hatását se hagyjuk ki (erre egy külön ipar épült fel). Ugye milyen egyszerű lenne?

Véleményem szerint azt kellene megértenünk elsősorban, hogy nem vagyunk egyformák. Ami nekem jó, az nem biztos, hogy neked is megfelel. A kovaföld vagy a máriatövis mindennapi szedése nem javít az emésztésünkön, a salakanyagok, melyek a sejtjeinkben megtapadva lassítják a folyamatokat sem fognak ezekkel az étrend kiegészítőkkel távozni.

A méregtelenítés fogalma sem hiteles.

A méregtelenítési eljárások sokaságában is el vagyunk veszve és így, hozzáértők nélkül sokszor kárt teszünk magunkban. Ezek a mérgek már nem a bélrendszerbe mozognak, hanem sejtjeinken belül ólálkodnak, amelyeket az ayurvedikus eljárások szerint egy hosszabb procedúrával lehet eliminálnunk.

Az ayurvéda gyógymódjai, a doshák szerint ajánlott étrend, a megfelelő testmozgás, a helyes gondolkodás, gyógyfüvek, színek és kövek, meditáció, mind-mind harmonikus természetűek, segítenek bennünket saját utunkon ebben a kaotikus világban. Segítségével megismerhetjük Önmagunkat. A cél az ősi velünk született intuíció visszanyerése, amely nélkül nem tudunk megfelelően döntéseket hozni.

Az ayurvédikus étkezési és életmód-tanácsadási konzultáció személyre szabott. Átbeszéljük a megfelelő alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, hüvelyeseket, magvakat, tejterméket, olajokat, fűszereket, italokat, állati eredetű étkeket. Kitérünk a megfelelő testmozgásra, gondolkodásmódra. Egyfajta útbaigazítás, ahol a visszatérünk az alapokhoz.

magyar